måndag 29 december 2014

Bisse har blivit sörmlänning

Barnen blir stora fort, den här lille pysen föddes för 2,5 år sen.

Bara några timmar gammal
I lördags flyttade han hemifrån, upp till Kattis i Sorunda som ligger åt Nynäshamnshållet. Kattis äger Bisses och Cias pappa Ruter, och hon har länge drömt om att ha en avkomma till honom. Ruter är född 1991 och börjar således bli lite till åren, så när jag nu beslutat att sälja Bisse passade hon på. Jag är verkligen otroligt glad för det, Bisse kunde inte få det bättre! Han är lite egen och är det någon som inte bara kan tackla det, utan också uppskatta det, så är det Kattis.

Bisse med sin nya matte
Det blev en lång dag när vi först körde upp Bisse, sedan fick lite mat och såg till att han funnit sig till rätta innan vi styrde kosan hemåt igen. Han är inte särskilt ängslig för nya miljöer, men blev såklart lite uppspelt av att det var fler hästar i rörelse än han är van vid. Stallet han flyttat till är ett ganska stort travstall, men det är tämligen tomt numera med endast några få starthästar och så lite hobbyhästar. Rapporterna efteråt har varit positiva och gladast är vi åt att han och pappa Ruter har funnit varandra. Jag är så imponerad över hur okomplicerad Ruter är, det är en så himla trevlig hingst och det är riktigt riktigt synd att han inte blivit mer använd i aveln.

Kattis rider Ruter till visningsplatsen under FNH-dagen 2013
Här hemma är Tubbes saknad efter sin kompis stor. Hans kastrationssår vill inte läka, så därför är ihopsläpp med nya hästar uteslutet. Han går därmed ensam i hagen nu, vilket han förvisso accepterar men inte alls tycker är roligt. Svullnaden la sig efter en pencillinkur och såret ser fint ut, men är som sagt fortfarande öppet. Cia har fått flytta in i Bisses gamla box och ny granne livade upp lite i alla fall. Tanken är att alla hästarna här hemma ska gå tillsammans sen, jag unnar verkligen Tubbe att få leva lite flockliv nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar